Εξαγωγές

Η EMELKO έχει σημαντική γνώση της εξαγωγικής διαδικασίας σχετικά με το ελαιόλαδο, καθώς ακολουθούμε όλα τα διεθνή πρότυπα προδιαγραφών και συσκευασίας, δίνοντας μας τη ικανότητα να αναλάβουμε υψηλές απαιτήσεις και παραδόσεις παραγγελιών.

Περισσότερα

Πιστοποιήσεις – Αναλύσεις

Τα κριτήρια ποιότητας ελαιολάδου έχουν σαν βάση τους τα κριτήρια οικολογικής παραγωγής ελαιολάδου. Η εφαρμογή συγκεκριμένων πρακτικών για την παραγωγή ελαιολάδου είναι δυνατόν να δώσει προϊόν που εναρμονίζεται πλήρως με τα κριτήρια ποιότητας.

περισσότερα…

Προϊόντα

Οι σειρές των προϊόντων Ελαιόλαδου μας αποτελούνται από προϊόντα υψηλής ποιότητας και συσκευασίας. Οι ελιές και το ελαιόλαδο που εξάγεται, είναι καθαρά Ελληνική καταγωγής και συγκεκριμένα από το νησί της Κρήτης.

περισσότερα…
Η εταιρία μας εξάγει ελαιόλαδο σε πάνω από 20 χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής
Ακολουθήστε το σύνδεσμο για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία εξαγωγής
Δείτε περισσότερα

Κρητικό ελαιόλαδο

και Μεσογειακή διατροφή

Το Κρητικό ελαιόλαδο είναι παγκοσμίως γνωστό για τα οφέλη του στην εύρυθμη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού και σημαντικός παράγοντας στην Μεσογειακή Διατροφή. Είναι ένα άκρως φυσικό προϊόν που βγαίνει από μια απλή σύνθλιψη της ελιάς, χωρίς εκχυλίσματα και βελτιωτικά πρόσθετα. Καλλιεργείται με φροντίδα και μεράκι και συσκευάζεται με αγνό – φυσικό τρόπο πάντοτε με σεβασμό τόσο στο προϊόν όσο και στον ίδιο τον καταναλωτή.
Μιλώντας λοιπόν, για υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο η Κρήτη είναι ένας τόπος που το 80-90% του ελαιόλαδου που παράγεται είναι εξαιρετικά παρθένο, το οποίο μάλιστα χαίρει υψηλής αναγνωρισιμότητας παγκοσμίως.

Το κλίμα της Κρήτης με την μεγάλη ηλιοφάνεια, τις ήπιες θερμοκρασίες, την χαμηλή ατμοσφαιρική υγρασία και την παντελή έλλειψη παγετών, σε συνδυασμό με την καλλιεργούμενη ποικιλία Κορωνέικη που προσδίδει χαρακτηριστικά πικρού, πικάντικου και φρουτώδους καθώς επίσης και το έδαφος που είναι πλούσιο σε κάλιο και φώσφορο αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που συντελούν στην παραγωγή ελαιολάδου άριστης ποιότητας.

Πέρα όμως από τους παραπάνω παράγοντες, δεν πρέπει να ξεχνάμε την εφαρμογή των παραδοσιακών τεχνικών καλλιέργειας και συγκομιδής του καρπού, καθώς επίσης και τη σημαντική προσπάθεια των τελευταίων χρόνων για εφαρμογή υψηλών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας από τους εμπλεκόμενους στην αλυσίδα του ελαιόλαδου.

Εμείς στην Emelko, έχουμε καταφέρει με απόλυτα φυσικές μεθόδους, την παραγωγή μεγάλης ποσότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου χαμηλής οξύτητας και η πλειάδα των βραβείων μας το αποδεικνύει περίτρανα.

Τα Νέα Μας

EMELKO and Shanghai ChaoShang Food

Η Κρητική εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου “ΕΜΕΛΚΟ” είναι η μοναδική του κλάδου της η οποία συμμετείχε στη διακρατική εκδήλωση για την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών.
Συγκεκριμένα, η “ΕΜΕΛΚΟ” υπέγραψε μακροχρόνια σύμβαση συνεργασίας αξίας 14 εκ. δολαρίων με την γνωστή Κινεζική εμπορική εταιρεία Sanghai ChaoShang Food η οποία αφορά σε προμήθεια Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου σε καταναλωτικές συσκευασίες.

Δείτε περισσότερα